Psycholog

Psycholog

Lázně zaměstnávají psychologa pro děti a psychologa pro dospělé. Podle Luboše Kasla, který pracuje s dětmi na Vesně, lze popsat jejich povinnosti a pracovní činnosti takto: „Provádí psychologické vyšetření a diagnostiku u pacientů indikovaných k vyšetření lékařem. Na základě psychologického vyšetření stanovují terapeutický plán popisující vhodnost, typ, četnost a počet terapií. Provádí psychologickou terapii, testování kognitivních funkcí a na základě výsledků kognitivní trénink. Spolupracují a konzultují s ostatními členy zdravotnického úseku, tedy s lékaři, fyzioterapeuty, logopedy, ergoterapeuty, pedagogy a vychovateli.

Přes ordinaci psychologa ale neprocházejí všichni pacienti. Buď takovou péči nepotřebují, nebo už jsou v místě trvalého bydliště psychologicky, psychiatricky i například neurologicky sledováni. „Někteří rodiče naopak vítají možnost konzultace obtíží svého dítěte s dalším psychologem, který není zatížený případem, a požadují nezávislý názor na diagnostiku, terapii a podobně. Jiní jedinci ale návštěvu psychologa odmítají. To musíme respektovat, i když právě v lázních mají hosté čas a klid zastavit se a udělat si prostor na záležitosti, které v denním stresu nezvládají,“ říká Luboš Kasl.

Ve své praxi u dětských pacientů se většinou setkává s kombinovanými poruchami včetně psychologických zátěží. Takzvaně na denním pořádku jsou psychomotorická opoždění dětského vývoje, poruchy autistického spektra osobnosti, ADHD poruchy chování, různé formy a stupně mentální retardace. Řeší předškolní zralost a způsobilost, začleňování dítěte do kolektivu, agrese, autoagrese, neurotické stavy, spánkové deprivace, noční pomočování, u větších dětí také suicidální myšlenky. „Při práci kladu největší důraz na osobní přístup a empatii. Každý životní příběh a psychologický problém je úzce specifický, související výhradně s jedinečnou a neopakovatelnou osobností klienta. Důležité je mít pro pacienty dostatek času, osobně se jim věnovat a naslouchat. Už jen to je v naší uspěchané době povznášející a osvobozující,“ uzavírá dětský psycholog.

Využijte našeho ubytování a užijte si akce v Janských Lázních naplno!

Hotel Terra***

Od 1 550 Kč za osobu/noc

Nadstandardní ubytování

Horský hotel Terra nabízí nadstandardní ubytování, disponuje výtahem a je propojen spojovací chodbou se SPA centrem, což zvyšuje pohodlí. Terra vám poskytne pobyt v samém centru lázní, u lázeňské kolonády. 

Réva

Od 950 Kč za osobu/noc

Komfortní ubytování

Réva nabízí různé kategorie pokojů. Dvoulůžkové pokoje Plus jsou po rekonstrukci, Economy pokoje jsou před rekonstrukcí. Réva disponuje výtahem. Stravování pro hosty zajišťuje hotel Terra. Réva se nachází 5 minut chůze od centra lázní.

Bellevue

Od 750 Kč za osobu/noc

Cenově dostupné ubytování

Cenově dostupná varianta ubytování pro nenáročné nabízí pokoje v původním stylu. Bellevue nedisponuje výtahem a stravování je zajištěno v hotelu Terra. Bellevue najdete přímo v centru lázní.

Apartmány Čechie

Od 5 400 Kč za apartmán/noc

Nadstandardní apartmány

Preferujete ubytování na vyšší úrovni? Využijte luxusní apartmány Čechie až pro 6 osob, s vlastními koupelnami, plně vybavenou kuchyní a kávovarem. Nacházejí se v srdci města vedle kavárny Kolonáda. 

Skip to content